You are here

Politički POKRET – apel Zajednicama izbeglica za Mrežu solidarnosti u Nemačkoj i Evropi

(Serbische Übersetzung)
Molimo vas da nam se pridružite u borbi za život koji znači slobodno društvo, jednakost i ljudsko dostojanstvo.
Širite naš apel među Zajednicama izbeglica i svim drugim izbeglicama! Budimo ambasadori svojih zajednica!
Tvoje oslobođenje je vezano s mojim! Naša sloboda je zajednička!

GLAS Foruma izbeglica – apel Zajednicama izbgelica za Mrežu solidarnosti u Nemačkoj i Evropi
Svim aktivistima koji se bave izbeglicama, azilantima i migrantima

Pozivamo izbeglice/ azilante i migrante da izgrade pouzdane Zajednice kako bi ojačali našu zajedničku borbu protiv neprestanog nehumanog tretmana u Nemačkoj i Evropi.

Samoorganizovanje prevazilazi pričanje o našim pričama i problemima. Cilj samoorganizovanja treba da bude osnaživanje kroz nezavisnu političku platformu i samoopredeljenje u Zajednicama izbeglica zajedno sa aktivisitima, i za izbeglice.

Naši primarni ciljevi su solidarno jedinstvo bez diskriminacije bilo koje vrste, bez rasizma i seksizma u Zajednici izbeglica, kao i promocija društveno-kulturne i političke razmene; kroz redovne sastanke, diskusije i organizovanje događaja u vezi sa situacijom u našim zemljama, kao i našeg života ovde u Nemačkoj. Organizovanjem ovakvih aktivnosti RUŠIMO od strane države sponzorisanu IZOLACIJU izbeglica u Nemačkoj.

22 godine GLASA Foruma izbeglica koji funkcioniše kao mreža Zajednica izbeglica naučio nas je da je SNAGA u JEDINSTVU.

Molimo vas da nam se pridružite u borbi za život koji znači slobodno društvo, jednakost i ljudsko dostojanstvo.

Toliko nas koji smo uspeli da preživimo užase i smrt na putu do obala i granica Evrope i Nemačke da bismo tražili zaštitu i sigurnost u egzilu smo sada diskriminisani, poniženi i zlostavljani bez ikakvog poštovanja, ne uspevajući da ostvarimo svoje želje za novim početkom. Naši snovi za slobodom i dostojanstvom u Evropi su postali noćna mora kriminalizacije i represije, jer činjenica da smo izbegli se kriminalizuje i pre nego što stignemo do granica.
Mnogo je izbeglica koje su na putu koji vodi nikuda, iako beže od rata, ugnjetavanja i izrabljivanja.

Ovi Pokreti izbeglica zahtevaju politički POKRET, zbog čega je došlo vreme da proširimo našu mrežu i naše zajednice. Vera u ljudsko dostojanstvo nas motiviše da predložimo aktivnu i nezavisnu platformu izbeglica da bismo se borili za osnovna ljudska prava, slobodu i blagostanje izbeglica.

Čvrsto verujemo da kroz solidarnost možemo prevazići društvene i institucionalne prepreke poboljšanju nehumanog statusa izbeglica u Nemačkoj i Evropi. To znači: živeti bez ugnjetavanja i osnaživati pravo na samoopredeljenje, promovisati ljudske vrednosti slobode i jednakosti. Da bismo to postigli moramo se ujediniti u borbi za svoja prava na udruživanje, obrazovanje, rad, slobodu; bez razdvajanja porodica u Nemačkoj i nastavljajući život ovde bez bivanja žrtvom nesigurnosti ili diskriminacije.

Solidarnost sa i među izbeglicama ostaje jedini trajni način da povratimo svoje dostojanstvo. Naše političko samoorganizovanje u solidarnosti sa svim ugnjetavanim ljudima na svetu je osnova osnaživanja Pokreta Zajednica izbeglica i Samoopredeljenja.

Širite naš apel među Zajednicama izbeglica i drugim izbeglicama!
Tvoje oslobođenje je vezano s mojim! Naša sloboda je zajednička!

Kontaktirajte nas ukoliko želite da nam se pridružite i aktivirate se u našim Zajednicama i u MREŽI. Možete nas takođe obavestiti o vašoj borbi za pravdu, borbi protiv represije i nepravde u svojim mestima u Nemačkoj.

Osnaži se, solidarno
GLAS Foruma izbeglica
The VOICE Refugee Forum:
Schillergäßchen 5 07745 Jena 0176-24568988

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija:
solidarno sa deportovanima poreklom iz severne Afrike i ostalim žrtvama deportacija iz Nemačke.

Nijedno ljudsko biće ne bi smelo da bude diskriminsano zbog načina oblačenja, boje kože, roda, religije ili seksualne orijentacije. Zločin nema nacionalnost, etničko ili geografsko poreklo. Nijedna izbeglica nije kriminalac samo zato što traži azil. Bilo ko, kojeg god porekla, imajući minimum poštenja i sposobnost da razlikuje ropstvo od jednakosti, potpisao bi/potpisala bi prethodnu rečenicu.

Godinama, ili čak decenijama aktivisti GLASA Foruma izbeglica i Mreže afričkih zajednica zahtevaju poštovanje prava izbeglica, posebno prava žena. Diskriminacija, seksualno uznemiravanje, silovanje i deportacije su svakodnevnica nekih od naših sestara izbeglica koje se nađu u rukama službenika Azilantskih izolacionih kampova. Bilo je i slučajeva u koje je bila uključena policija, kao i nekoliko zabeleženih slučajeva u deportacionim zatvorima, ali istrage nikada nisu pokrenute, s obzirom da se radilo o izbeglicama.

Nedavni incidenti u Kelnu su dokazali kako je Nemačka mogla reagovati na ovaj dugogodišnji problem koji su vlasti zapravo umanjivale; to rađa sumnju.

Svakako, obraćanje pažnje na incidente ima veze sa tim što su u njih uključene izbeglice.
Upitno je da li su se ovi zločini uopšte desili s obzirom da policija nije uspela da pribavi nijedan opipljiv izveštaj.

Uvereni smo u sledeće:
Incidenti u Kelnu su iskorišćeni od strane države Nemačke da bi nastavila svoju rasističku politiku protiv izbeglica; iz propagande mainstream medija se da pomisliti da sve služi potpaljivanju plamena nemačkih i evropskih desničarskih pokreta na kome će nas sve spaliti!!?
Incident u Kelnu je proračunati pokušaj da se opravda dalja kriminalizacija svih izbeglica i da se javnost mobiliše oko nemačke kulture deportacija i progona.

Koju ulogu imaju naši takozvani progresivni pokreti u situaciji u kojoj su migranti iz određenih regija izloženi masovnim napadima i diskriminaciji, kada se dešavaju javni izlivi mržnje i izolacija, rasno profilisanje i deportacije preko državnih mehanizama od koji je jedan policija?

Imamo kolektivnu odgovornost da branimo žene i muškarce od bilo kog čina uznemiravanja, kao i da prijavimo svaki takav slučaj.

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija!
Pozivamo izbeglice/ azilante i migrante da izgrade pouzdane Zajednice kako bi ojačali našu zajedničku borbu protiv neprestanog nehumanog tretmana u Nemačkoj i Evropi.
Samoorganizovanje prevazilazi pričanje o našim pričama i problemima. Cilj samoorganizovanja treba da bude osnaživanje kroz nezavisnu političku platformu i samoopredeljenje u Zajednicama izbeglica zajedno sa aktivisitima, i za izbeglice.

Širite zahtev za solidarnošću izbegličkih mreža sa Severnoafričkom zajednicom – BUDIMO SOLIDARNI SA SEVERNOAFRIČKOM ZAJEDNICOM

Email SEVERNOAFRIČKE ZAJEDNICE: na.community@gmx.de
http://thevoiceforum.org/node/4085
The VOICE Refugee Forum
Schillergäßchen 5 07745 Jena 0176-24568988