You are here

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija

(Serbisch)
Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija:
solidarno sa deportovanima poreklom iz severne Afrike i ostalim žrtvama deportacija iz Nemačke.

Nijedno ljudsko biće ne bi smelo da bude diskriminsano zbog načina oblačenja, boje kože, roda, religije ili seksualne orijentacije. Zločin nema nacionalnost, etničko ili geografsko poreklo. Nijedna izbeglica nije kriminalac samo zato što traži azil. Bilo ko, kojeg god porekla, imajući minimum poštenja i sposobnost da razlikuje ropstvo od jednakosti, potpisao bi/potpisala bi prethodnu rečenicu.

Godinama, ili čak decenijama aktivisti GLASA Foruma izbeglica i Mreže afričkih zajednica zahtevaju poštovanje prava izbeglica, posebno prava žena. Diskriminacija, seksualno uznemiravanje, silovanje i deportacije su svakodnevnica nekih od naših sestara izbeglica koje se nađu u rukama službenika Azilantskih izolacionih kampova. Bilo je i slučajeva u koje je bila uključena policija, kao i nekoliko zabeleženih slučajeva u deportacionim zatvorima, ali istrage nikada nisu pokrenute, s obzirom da se radilo o izbeglicama.

Nedavni incidenti u Kelnu su dokazali kako je Nemačka mogla reagovati na ovaj dugogodišnji problem koji su vlasti zapravo umanjivale; to rađa sumnju.

Svakako, obraćanje pažnje na incidente ima veze sa tim što su u njih uključene izbeglice.
Upitno je da li su se ovi zločini uopšte desili s obzirom da policija nije uspela da pribavi nijedan opipljiv izveštaj.

Uvereni smo u sledeće:
Incidenti u Kelnu su iskorišćeni od strane države Nemačke da bi nastavila svoju rasističku politiku protiv izbeglica; iz propagande mainstream medija se da pomisliti da sve služi potpaljivanju plamena nemačkih i evropskih desničarskih pokreta na kome će nas sve spaliti!!?
Incident u Kelnu je proračunati pokušaj da se opravda dalja kriminalizacija svih izbeglica i da se javnost mobiliše oko nemačke kulture deportacija i progona.

Koju ulogu imaju naši takozvani progresivni pokreti u situaciji u kojoj su migranti iz određenih regija izloženi masovnim napadima i diskriminaciji, kada se dešavaju javni izlivi mržnje i izolacija, rasno profilisanje i deportacije preko državnih mehanizama od koji je jedan policija?

Imamo kolektivnu odgovornost da branimo žene i muškarce od bilo kog čina uznemiravanja, kao i da prijavimo svaki takav slučaj.

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija!
Pozivamo izbeglice/ azilante i migrante da izgrade pouzdane Zajednice kako bi ojačali našu zajedničku borbu protiv neprestanog nehumanog tretmana u Nemačkoj i Evropi.
Samoorganizovanje prevazilazi pričanje o našim pričama i problemima. Cilj samoorganizovanja treba da bude osnaživanje kroz nezavisnu političku platformu i samoopredeljenje u Zajednicama izbeglica zajedno sa aktivisitima, i za izbeglice.

Širite zahtev za solidarnošću izbegličkih mreža sa Severnoafričkom zajednicom – BUDIMO SOLIDARNI SA SEVERNOAFRIČKOM ZAJEDNICOM

Email SEVERNOAFRIČKE ZAJEDNICE: na.community@gmx.de
http://thevoiceforum.org/node/4085
The VOICE Refugee Forum
Schillergäßchen 5 07745 Jena 0176-24568988