You are here

Forum izbeglica VOICE/GLAS: radionica u Hamburgu i solidarnost među izbeglicama Osnaživanje mreže

Serbisch:
Forum izbeglica VOICE/GLAS: radionica u Hamburgu i solidarnost među izbeglicama
Osnaživanje mreže
Poziv na Međunarodnu konferenciju izbeglica u Hamburgu – radionica o mržnji Nemaca prema izbeglicama i sistematskim lažima kako bi se sprovela masovna deportacija izbeglica – izbeglice su okrivljene za sve probleme nemačkog društva.

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija: solidarno sa deportovanima poreklom iz severne Afrike i ostalim žrtvama deportacija iz Nemačke.

1918. godine Evropom je kružila priča u kojoj je jedan antisemita tvrdio da su krivci za Prvi svetski rat Jevreji. Njegov sagovornik je dodao: ‘Da, Jevreji i biciklisti.’ Na to je prvi pitao: ‘Zašto biciklisti?’, a sagovornik je pitao njega:’A zašto Jevreji?’.

Ova priča osvetljava sličnosti sa rasističkom kulturom u Nemačkoj, posebno s obzirom na konstantnu diskriminaciju izbeglica, kao i na deporatcije Severnoafrikanaca u zadnje vreme.

Ponavljamo svoju osudu svih vrsta zloupotreba i nasilja počinjenih od strane pojedinaca, grupa ili država.

Takođe nastavljamo da bezuslovno podržavamo sve žrtve mačizma i diskriminacije, bilo da su one izbeglice, miganti ili da dolaze iz Evrope..

Nakon događaja sa novogodišnje noći u Kelnu i drugim gradovima, koje mi kvalifikujemo kao kukavičke, ružne i zlonamerne, nemačka Vlada je odlučila da sprovede deportaciju Severnoafrikanaca koji samo traže osnovna ljudska prava međunarodne zaštite, poznata i kao prava azila.

Većina zna priču; prema svim raspoloživim izvorima u toku jedne noći je napadnuto 900 žena…

Ne želimo da dovedemo u pitanje verodostojnost i/ili obim tragedije, ali pitamo se da li se sve odigralo na način na koji policija, štampa i nemačka propaganda žele da nas uvere?! Ili prisustvujemo proizvoljnom pripisivanju krivice jednoj grupi ljudi? Da li je u pitanju politički manevar kako bi se deportacije ove zajednice učinile što prihvatljivijim u javnosti?

Da bismo odgovorili na ova i brojna druga pitanja, želimo da vas pozovemo da učestvujete u radionici koji će voditi aktivisti VOIC-a/GLASA u saradnji sa Severnoafričkom zajednicom.

U subotu 27. februara, Kampnagel, Jarrestr. 20D-22303 Hamburg.
Početak: 12.45, soba 6 A.

“*Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin.”
http://thevoiceforum.org/node/4096

Solidarno
*The Voice Refugee Forum/Forum izbeglica GLAS*email: thevoiceforum@gmx.de i
*Severnoafrička zajednica*email: na.community@gmx.de
Konferencija izbeglica 2016.: http://refugeeconference.blogsport.eu

Local group: