No War - No Refugee
No NATO - No Refugee

Country Information

Here you find background information on Guinea, Iran, Kurdistan, Türkei.

You are here

Forum izbeglica VOICE/GLAS: radionica u Hamburgu i solidarnost među izbeglicama Osnaživanje mreže

Serbisch:
Forum izbeglica VOICE/GLAS: radionica u Hamburgu i solidarnost među izbeglicama
Osnaživanje mreže
Poziv na Međunarodnu konferenciju izbeglica u Hamburgu – radionica o mržnji Nemaca prema izbeglicama i sistematskim lažima kako bi se sprovela masovna deportacija izbeglica – izbeglice su okrivljene za sve probleme nemačkog društva.

Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin i korupcija: solidarno sa deportovanima poreklom iz severne Afrike i ostalim žrtvama deportacija iz Nemačke.

1918. godine Evropom je kružila priča u kojoj je jedan antisemita tvrdio da su krivci za Prvi svetski rat Jevreji. Njegov sagovornik je dodao: ‘Da, Jevreji i biciklisti.’ Na to je prvi pitao: ‘Zašto biciklisti?’, a sagovornik je pitao njega:’A zašto Jevreji?’.

Ova priča osvetljava sličnosti sa rasističkom kulturom u Nemačkoj, posebno s obzirom na konstantnu diskriminaciju izbeglica, kao i na deporatcije Severnoafrikanaca u zadnje vreme.

Ponavljamo svoju osudu svih vrsta zloupotreba i nasilja počinjenih od strane pojedinaca, grupa ili država.

Takođe nastavljamo da bezuslovno podržavamo sve žrtve mačizma i diskriminacije, bilo da su one izbeglice, miganti ili da dolaze iz Evrope..

Nakon događaja sa novogodišnje noći u Kelnu i drugim gradovima, koje mi kvalifikujemo kao kukavičke, ružne i zlonamerne, nemačka Vlada je odlučila da sprovede deportaciju Severnoafrikanaca koji samo traže osnovna ljudska prava međunarodne zaštite, poznata i kao prava azila.

Većina zna priču; prema svim raspoloživim izvorima u toku jedne noći je napadnuto 900 žena…

Ne želimo da dovedemo u pitanje verodostojnost i/ili obim tragedije, ali pitamo se da li se sve odigralo na način na koji policija, štampa i nemačka propaganda žele da nas uvere?! Ili prisustvujemo proizvoljnom pripisivanju krivice jednoj grupi ljudi? Da li je u pitanju politički manevar kako bi se deportacije ove zajednice učinile što prihvatljivijim u javnosti?

Da bismo odgovorili na ova i brojna druga pitanja, želimo da vas pozovemo da učestvujete u radionici koji će voditi aktivisti VOIC-a/GLASA u saradnji sa Severnoafričkom zajednicom.

U subotu 27. februara, Kampnagel, Jarrestr. 20D-22303 Hamburg.
Početak: 12.45, soba 6 A.

“*Nijedna izbeglica nije kriminalac- deportacija je kolektivni zločin.”
http://thevoiceforum.org/node/4096

Solidarno
*The Voice Refugee Forum/Forum izbeglica GLAS*email: thevoiceforum@gmx.de i
*Severnoafrička zajednica*email: na.community@gmx.de
Konferencija izbeglica 2016.: http://refugeeconference.blogsport.eu

Local group: 

Der Kampf von Flüchtlingen braucht Geld!

Die Karawane ist maßgeblich auf Spenden angewiesen. Unsere Organisation besteht überwiegend aus Flüchtlingen, die (wenn überhaupt) nur über sehr geringe finanzielle Mittel verfügen. Aus diesem Grunde haben wir 2008 den „Förderverein Karawane e. V.” gegründet. Unser Verein ist als gemeinnützig anerkannt und kann deswegen auf Wunsch Spendenquittungen ausstellen, so dass sie steuerlich absetzbar sind. Wenn bei der Überweisung die Adresse mit angegeben wird, verschicken wir die Spendenbescheinigung automatisch spätestens am Anfang des Folgejahres.

Kontakt: foerderverein(at)thecaravan.org

Unsere Bankverbindung lautet:
Förderverein Karawane e.V.
Kontonummer
: 40 30 780 800
GLS Gemeinschaftsbank eG
BLZ: 430 609 67

IBAN: DE28430609674030780800
BIC: GENODEM1GLS

Events

M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Syndicate

Subscribe to Syndicate